CE ESTE SISTEMUL „BORROW HR”

Sistemul „BORROW HR” s-a născut din nevoia stringentă a I.M HR de a servi clienții în mod optim, și la un preț foarte rezonabil.

Serviciul este personalizat pentru fiecare cerință și fiecare companie, prin simpla oferire a expertizei și bazei de cunoștințe a specialiștilor noștri în recrutare care funcționează ca specialiști de recrutare ai dumneavoastră atât timp cât considerați că aveți nevoie de ei, pe bază de proiecte sau pe termen lung, pentru a ocupa diverse posturi.

NU VOR MAI EXISTA

Interviuri frustrante

Studierea continuă de CV-uri

Cheltuieli neprevăzute

Probleme legate de angajări

EXACT PERSOANA POTRIVITĂ PENTRU POST ȘI COMPANIA DUMNEAVOASTRĂ

MAI MULTE DESPRE SERVICIUL NOSTRU DE „BORROW HR”

DE CE AM NEVOIE DE ACEST SERVICIU?

În cazul în care nevoia de a angaja oameni noi sau de a înlocui oameni se întâmplă atât de des, iar dumneavoastră credeți că dumneavoastră sau altcineva din organizație vă pierdeți timpul și efortul, sau poate pur și simplu nu doriți să verificați sute de candidați, să le stabiliți profilul, coordonându-i pentru interviuri și să selectați din totalitatea acestora, atunci aveți nevoie de cineva să facă acest lucru pentru dumneavoastră. În cazul în care compania dumneavoastră nu are o persoană HR internă sau acea persoană este pur și simplu copleșită și nu poate lucra cu volumul de candidați la care vă așteptați, atunci, acesta este serviciul perfect.

CE OBȚIN PRIN SISTEMUL DE „BORROW HR”?

Sistemul „BORROW HR” este destinat pentru a utiliza în cel mai util mod psihologii sau sociologii experți pe care îi avem în personalul nostru, prin elaborarea unui plan de recrutare aprofundată, descrierea fișei postului și profilul candidatului în funcţie de rolul, cultura companiei și așteptările în termeni de performanță. Scopul este acela de a potrivi aproape de modul ideal, deschiderea postului pentru persoanele intervievate și testate, astfel încât în cele din urmă, veți primi cel mai bun angajat, fără a vă da osteneala în acest sens.

CUM FUNCȚIONEAZĂ? CE TREBUIE SĂ FAC?

În primul rând, avem nevoie să ne descrieți exact cum vă imaginați persoana perfectă pentru rol, în detaliu, să ne spuneți ce presupune acest loc de muncă, beneficiile și compensația, să ne dați acces la site-urile de recrutare pe care le-ați folosit, așa cum ați împărtăși aceste informații cu propria dumneavoastră echipă HR.

Apoi, vom coordona lucrurile în culise, astfel încât următorul pas pe care trebuie să îl faceți este acela de a aproba lista preferențială. Scopul aici este de a avea o noțiune informată și calificată cu privire la persoana care urmează să se angajeze.

PROCESUL VA FI TRANSPARENT?

Veți primi rapoarte periodice cu numarul de CV-uri parcurse, apelurile telefonice efectuate, interviuri programate și datele specifice și statutul fiecăruia dintre finaliști.

De asemenea, numărul de ore lucrate în cadrul proiectului va fi prezentat în mod clar, ceea ce face întregul proces de recrutare eficient din punctul de vedere al cheltuielilor și transparent pentru dumneavoastră.

PROGRAMAȚI-VĂ PENTRU O CONVORBIRE TELEFONICĂ CU CONSULTANȚII NOȘTRI

V-am captat atenția? Dacă da, dați clic pe butonul de mai jos și noi vă vom contacta.

Profilul companiei noastre

Pune oamenii înapoi în resursele umane