CE ESTE CENTRUL DE EVALUARE

Un centru de evaluare este o combinație de mai multe tehnici de selecție a obiectivelor folosite pentru a măsura adecvarea pentru un post. Un Centru de Evaluare constă dintr-o evaluare standardizată a comportamentului pe baza unor evaluări multiple ce include: simulări legate de post, interviuri și/sau, teste psihologice. Simulările de post sunt folosite pentru a evalua candidații în comportamente relevante pentru cele mai critice aspecte (sau competențe) ale postului.

Prin intermediul centrului de evaluare, putem să vă oferim o evaluare standardizată a candidaților sau a angajaților din prezent astfel încât să fiți informați în ceea ce privește performanța și comportarea lor viitoare.

NU VOR MAI EXISTA

Interviuri inutile

Costuri ridicate

Nepotriviri cu postul

Dureri de cap după angajare

EXACT PERSOANA POTRIVITĂ PENTRU JOB ȘI COMPANIA DUMNEAVOASTRĂ

MAI MULTE DESPRE SERVICIUL NOSTRU DE EVALUARE

CARE SUNT BENEFICIILE CENTRULUI NOSTRU DE EVALUARE?
  • Centrul de evaluare este utilizat pentru selectarea, formarea și promovarea candidaților.
  • Candidatul își poate afla punctele forte și punctele slabe.
  • Candidații își pot îmbunătăți performanțele. Aceștia își pot îmbunătăți punctele forte și le pot înlătura pe cele slabe.
  • Este mai valoros deoarece candidatul este evaluat (judecat) de experți diferiți.
CAND TREBUIE SĂ FOLOSESC ACEST SERVICIU?

Vă recomandăm să utilizați teste, precum și interpretarea acestora înainte angajării oricărui salariat, în orice funcție. În acest fel, veți avea o imagine clară a personalității și caracterului lor. Cu atât mai mult privitor la personalul cheie, când vedeți potențialul acestora devenind viitorii lideri ai companiei dumneavoastră.

CAT ESTE DE COMPLEX PROCESUL ȘI CAT DUREAZĂ PENTRU O PERSOANĂ?

Acesta poate fi elementar sau complex, după cum v-ați dori dumneavoastră să fie, ar putea dura de la o oră până la o zi, în funcție de rezultatul pe care sperați să îl obțineți la sfârșit.

CE POT SĂ MĂSOR?

Centrul nostru de evaluare va include o varietate de tehnici diferite care vizează potențialul de evaluare a oamenilor: teste de aptitudini și de calificare, chestionare de personalitate, interviuri axate pe comportament, discuții de grup, teme de simulare, cum ar fi: studii de caz, jocuri de rol, analiză și exerciții de prezentare.

ÎNCĂ NU SUNTEȚI CONVINS DE UTILITATEA SA CAND FACEȚI NOI ANGAJĂRI PENTRU ROLUL DE DEZVOLTARE A FIRMEI DUMNEAVOASTRĂ SAU PE POSTUL DE DIRECTOR DE DEPARTAMENT?

68% dintre angajatorii din Marea Britanie și 72% în SUA folosesc acum o anumită formă de evaluare, ca parte a procesului de recrutare / promovare și numerele cresc continuu, deoarece multe companii aleg să se concentreze pe calitatea angajării, realizând adevărata valoare a înlocuirii oamenilor.

PROGRAMAȚI-VĂ PENTRU O CONVORBIRE TELEFONICĂ CU CONSULTANȚII NOȘTRI

V-am captat atenția? Dacă da, dați clic pe butonul de mai jos și noi vă vom contacta.

Profilul companiei noastre

Pune oamenii înapoi în resursele umane