CE ESTE SPRIJINUL PENTRU ACȚIUNI DISCIPLINARE ȘI REZILIEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ

Mulți manageri consideră sancțiunile disciplinare contra angajaților ca fiind „al patrulea călăreț al Apocalipsei” din cauza disconfortului și al grijilor. Nimeni nu găsește nicio plăcere în a trebui să aplice sancțiuni, cu atât mai puțin să rezilieze contractul de muncă, când este vorba de un angajat.

Cu toate acestea, aceste procese fac parte din viața reală și din viața oricărei organizații, in cazul când angajații nu îndeplinesc așteptările legitime.

Adesea un angajat nu răspunde bine la acțiunile corective. Uneori, un angajat pur și simplu nu remediază lipsurile și angajatorul trebuie să adopte o altă direcție.

NU VOR MAI EXISTA

Lipsa de acțiuni disciplinare

Mediul de lucru toxic

Agravarea inutilă a situației

Aspecte nerezolvate la concediere

EXACT PERSOANA POTRIVITĂ PENTRU JOBUL ȘI COMPANIA DUMNEAVOASTRĂ

MAI MULTE DESPRE SPRIJINUL NOSTRU PENTRU ACȚIUNI DISCIPLINARE ȘI REZILIEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ AL ANGAJAȚILOR

CE ESTE REZILIEREA CONTRACTULUI DE MUNCĂ AL ANGAJAȚILOR SAU CONCEDIEREA?

Rezilierea contractului de muncă al unui angajat, fie pentru încălcări ale contractului sau din motive de restrângere a activității, nu este niciodată o sarcină plăcută pentru nimeni. Cu toate acestea, uneori este o parte necesară a procesului de management al forței de muncă. Rezilierea voluntară a contractului de muncă al unui angajat prin demisia sau pensionarea acestuia nu poartă probabil același stigmat negativ al rezilierii involuntare, dar declanșează anumite responsabilități pentru angajator.

CE OPȚIUNI AM DACĂ TREBUIE SĂ APLIC O SANCȚIUNE DISCIPLINARĂ ÎMPOTRIVA UNUI ANGAJAT?

Consiliere: Pentru o primă încălcare și o infracțiune minoră, o discuție directă caracterizată sub numele de „consiliere” este cea mai adecvată. Șeful direct al angajatului trebuie să informeze angajatul despre încălcare și să-i prezinte clar angajatului comportamentul la care se așteaptă din partea acestuia.

Avertizare / Mustrare verbală: O avertizare sau mustrare verbală este adecvată pentru o încălcare mai gravă, când consilierea este inadecvată. Poate fi și o etapă ulterioară consilierii. Când emite o avertizare verbală, angajatorul trebuie să transmită clar angajatului ce trebuie să remedieze în comportamentul său și să-l anunțe că în caz de repetare a încălcării, vor urma consecințe disciplinare mai serioase.

Avertizare / Mustrare scrisă: Următoarea etapă este avertizarea sau mustrarea scrisă. Acest document trebuie să descrie clar încălcarea și consecințele pentru o încălcare repetată. Avertizarea / mustrarea scrisă trebuie depusă în dosarul de personal al angajatului.

CARE SUNT ACȚIUNILE PE CARE LE AM LA DISPOZIȚIE?

Transfer.  Uneori un angajat are rezultate proaste într-un post dar va avea rezultate mai bune pe alt post.

Reținerea creșterilor compensatorii.  Angajații nu vor fi recompensați pentru performanțe proaste. Un angajat care are încălcări repetate poate fi eliminat de la creșterile compensatorii.

Retrogradare.  Poate fi oportună retrogradarea unui angajat, probabil la un nivel la care angajatul poate avea performanțe mai bune.

Suspendarea fără plată.  Perioada de suspendare poate varia de la o zi la o săptămână sau mai multe, în funcție de gravitatea încălcării contractului.

Reziliere: decizia de reziliere a contractului de muncă al unui angajat trebuie să se ia ca urmare a consultării șefilor angajatului de la nivelele superioare. Decizia nu trebuie luată niciodată de o singură persoană. Este importantă concordanța opiniilor. Un angajator devine vulnerabil la diverse procese civile pe legislația muncii dacă un angajat este concediat pentru o anumită încălcare în timp ce un alt angajat este doar suspendat câteva zile pentru aceeași încălcare.

Rezilierea contractului de muncă al unui angajat este o chestiune foarte sensibilă, necesitând o comunicare atentă și o documentație corectă pentru a evita potențialele procese sau alte probleme ulterioare. Este prudent să se consulte un consilier juridic specializat în legislația muncii sau un specialist HR înainte de a lua o anumită decizie, dacă apare necesitatea de a rezilia contractul de muncă al unui angajat.

I.M HR poate prelua coordonarea întregului proces, împreună cu departamentele dumneavoastră HR și juridic, consultantul nostru specializat va găsi soluția corectă pentru toți cei implicați, astfel încât la finele procesului de reziliere, firma dumneavoastră să considere concedierea ca fiind una reușită.

PROGRAMAȚI-VĂ PENTRU O CONVORBIRE TELEFONICĂ CU CONSULTANȚII NOȘTRI

V-am captat atenția? Dacă da, dați clic pe butonul de mai jos și noi vă vom contacta.

Profilul companiei noastre

Pune oamenii înapoi în resursele umane